EXCLUSIV | Adrian Nartea renunță la teatru? Actorul e prins cu filmările pentru serialul de la Antena 1: “Aici a fost mai mare problema”

17 08. 2024, 16:00

Adrian Nartea revine pe micul ecran în două proiecte mari ale Antenei 1, “Asia Express” unde face echipă cu Cosmin Vîjeu, colegul lui de la teatru, dar și nepotul Monicăi Davidescu, respectiv “Iubire cu parfum de lavandă”, unde îl interpretează pe Ștefan, protagonistul noului serial produs de Ruxandra Ion. Adrian Nartea a povestit, pentru CIAO.RO ce se va întâmpla din toamnă cu spectacolele de teatru din a căror distribuție făcea parte.  Actorul nu renunță la ele, dar cum timpul liber i s-a diminuat considerabil din cauza filmărilor a acceptat ideea de a împărți rolul cu un alt actor, care va fi dublura lui la multe spectacole.

Adrian Nartea a cunoscut succesul în urmă cu câțiva ani, când a fost protagonistul serialul Vlad, difuzat la Pro TV. A urmat apoi o perioadă lungă de absență pe micul ecran, tocmai ca oamenii să nu îl mai asocieze cu personajul interpretat.

Adrian Nartea: “Accept treaba asta, pentru că nu am de ales”

În această pauză de televiziune, actorul a făcut mai multe reclame, a jucat în Voyager, primul SF românesc, dar s-a reorientat și spre teatru. Cea care i-a lansat provocarea a fost Monica Davidescu. A a debutat în urmă cu aproximativ 2 ani în piesa “O noapte furtunoasă”, spectacol al Companiei de Teatru Concordia. Așa că publicul l-a văzut în rolul lui Chiriac, actorul lăsându-și mustață pentru a-și contura cât mai bine personajul.

Văzând că Nartea a făcut o figură bună și live, pe scândură, Monica Davidescu i-a propus să extindă colaborarea și pentru alte proiecte. Treaba era aranjată, doar că după filmările de la Asia Express, Adrian Nartea a primit rolul principal în noul serial al Antenei 1. Propunerea a venit direct de la producătoarea Ruxandra Ion, care l-a ales pentru rolul lui Ștefan, fără ca el să dea vreo probă la casting. Actorul filmează deja de 2 luni pentru “Iubire cu parfum de lavandă” împreună cu Michaela Prosan, actriță care o interpretează pe iubita lui în serial. În aceste condiții, cu timp limitat pentru teatru, Adrian Nartea și-a dorit să păstreze proiectele de teatru.  Dar a acceptat să aibă dublură, fiind conștient că fizic nu are cum să se împartă între filmări la serial, repetiții la teatru și spectacole.

“Aici a fost mai mare problema, pentru că la teatru practic începusem un nou proiect alături de colegii mei cu care sunt în “Noaptea furtunoasă” și prezența mea la repetiții pentru noua distribuție e mai mult absentă și atunci chiar e mai greu. Managementul trupei se gândește la asta (n.r. dublură) și eu accept treaba asta, pentru că nu am de ales. Rămân în distribuția piesei de teatru “O noapte furtunoasă, următoarele proiecte în care eu eram inclus sunt luate în considerare cu dublură”, a declarat, pentru CIAO.RO, Adrian Nartea.

Cine îl va înlocui pe Adrian Nartea în anumite spectacole “Visul unei nopți de vară”

CIAO.RO a contactat-o pe Monica Davidescu, care ne-a povestit cum a organizat agenda de spectacole ale Companiei Concordia pentru noua stagiune și cine este actorul care îl va înlocui pe Adrian Nartea în unele piese.

“Adi  nu va avea dublură în spectacolul “O noapte furtunoasa”.  Vom programa spectacolul în zilele în care el nu are filmări. În “Visul unei nopți de vară”, spectacol pe care îl avem în repetiții și care va avea premiera în decembrie, Adi are dublură pe Ionuț Paraschiv.  Adică repetă amândoi când pot și vor juca pe rând în funcție de programul lor”, ne-a spus soția lui Aurelian Temișan. Actrița și soțul ei au stabilit data pentru tradiționalul concert anual al lui Aurelian Temișan, eveniment pentru care s-au pus deja biletele în vânzare. Juratul de la “Te cunosc de undeva” va cânta și încânta publicul cu piesele sale pe 18 noiembrie, la Teatrul Național București – sala Ion Caramitru”. “Concertul va fi unul cu dedicație către un om care a însemnat și înseamnă mult în muzica din Romania. Este un omagiu pentru Marius Țeicu”, ne-a mai spus Monica Davidescu.

Foto: Instagram